• Logo blog gastronomiczny Bidfood Farutex
  • Kategorie

    • Bez kategorii
    • Gastronomia na bieżąco
    • Karta win
    • Marketing w gastronomii
    • Produkty dla gastronomii
    • Profile kuchni
    • Techniki kulinarne
    • Trendy gastronomiczne
    • Wywiady, felietony
  • Strony

    • Kontakt
    • O Bidfood Farutex
    • O blogu
  • Przejdź do systemu e-bidfood i poznaj ofertę produktów dla gastronomii - blog gastronomiczny Bidfood Farutex
  • Śledź nas w social mediach

  • Bidfood Farutex

    Oferta Bidfood Farutex

    Bidfood Farutex jest ogólnopolskim dostawcą rozwiązań i produktów dla gastronomii. W swojej ofercie posiada 10 tys. produktów polskich i zagranicznych dostawców. Kliknij i sprawdź!

  • Poznajmy się
    • O blogu
    • O Bidfood Farutex
  • Tematy
    • Produkty dla gastronomii
    • Trendy gastronomiczne
    • Techniki kulinarne
    • Wywiady, felietony
    • Marketing w gastronomii
    • Karta win
    • Zero waste w gastronomii
  • Rodzaje kuchni
    • Kuchnia azjatycka
    • Kuchnia francuska
    • Kuchnia hiszpańska
    • Kuchnia polska
    • Kuchnia włoska
    • Kuchnia nowoczesna
    • Kuchnia wegańska
    • Kuchnia wegetariańska
  • Popularne dania
    • Pizza
    • Sushi
    • Burgery
    • Makaron
  • Kontakt
  • Oferta Bidfood Farutex

Dzień Pizzy w gastronomii. Przegląd inspirujących pomysłów na świętowanie w lokalu

02-02-2022

Już 9 lutego obchodzić będziemy Międzynarodowy Dzień Pizzy. Wiele restauracji próbuje wówczas przyciągnąć do swojego lokalu jak największą liczbę wielbicieli tego włoskiego specjału. Szukasz dawki inspiracji? Mamy kilka propozycji.

Dzień Pizzy to doskonała okazja, by zachęcić miłośników włoskiej kuchni do odwiedzenia Twojego lokalu. Czym zaskoczyć gości i wywrzeć na nich pozytywne wrażenie? Podpowiadamy.

Spis treści

1. Specjalne promocje na Dzień Pizzy

2. Dzień Pizzy – okazja do poznania nowych smaków

3. Pizza w innej formie

4. Dzień Pizzy? Zorganizuj konkurs!

Przejdź do systemu e-bidfood i poznaj ofertę produktów dla gastronomii - blog gastronomiczny Bidfood Farutex

Specjalne promocje na Dzień Pizzy

Jakie promocje przyciągają konsumentów? Te, w których jasno widzą korzyści. Doskonałym pomysłem jest zorganizowanie w swoim lokalu festiwalu pizzy z prawdziwego zdarzenia. Jak to zrobić? Możesz wprowadzić tego dnia akcję typu „płać raz, jedz ile chcesz”. Goście mogliby, po dokonaniu opłaty, jeść wybraną pizzę do woli.

Jeśli jednak nie masz możliwości zorganizowania takiego przedsięwzięcia, postaw na choćby symboliczne podkreślenie tego święta, np. darmową dostawą pizzy lub malutką pizzą serwowaną do każdego zamówienia. Taka niespodzianka z pewnością pozytywnie wpłynie na odbiór Twojego lokalu przez gości.

Dzień Pizzy w gastronomii - przegląd inspiracji - blog Bidfood Farutex

Dzień Pizzy – okazja do poznania nowych smaków

Chcesz zwrócić uwagę klientów? Zaskocz ich! Zorganizuj premierę nowych, bardzo oryginalnych połączeń smakowych. Dzień Pizzy to doskonała okazja do takich szaleństw.

Pomysły skrojone na Dzień Pizzy w restauracji:

  • Pizza na słodko – placek pokryty czekoladą lub owocami i słodkim sosem lub masłem orzechowym i truskawkami to propozycja deseru stworzonego na tę okazję. Doskonale smakuje też pizza z masą budyniową, owocami, czekoladą oraz odrobiną śmietany. Możesz wprowadzić słodką pizzę do menu dla dzieci. Z pewnością nie zabraknie chętnych do jej kosztowania.
  • Pizza po japońsku – czyli okonomiyaki. Podane na mniejszym niż tradycyjna pizza placku, z dodatkiem kapusty, wieprzowiny, kalmarów i… makaronu. To zdecydowanie oryginalna propozycja na Dzień Pizzy.
  • Pizza brazylijska – restauracyjnych gości z pewnością zaintryguje ta opcja. Serwowany z dodatkiem groszku, marchwi, buraków, przepiórczych jaj i… rodzynek specjał zaskoczy Twoich klientów.
  • Pizza rodem z Indii – na takiej pizzy w klasycznym wydaniu Twoi goście zobaczą (i spróbują) kurczaka tandoori (opcjonalnie: baraninę), marynowany imbir, twaróg paneer.
  • Pizza ze śledziem – propozycja brzmi bardzo oryginalnie, a połączenie smaków może, wbrew pozorom, przypaść do gustu wielu konsumentom. Jej smak doskonale podkręci dodatek czerwonej cebuli i żurawiny!
  • Pizza z bekonem i śliwką kalifornijską – wyróżnia się nieoczywistym połączeniem składników, ale też genialnym smakiem!
  • Fit pizza – np. na spodzie z kalafiora. To lekkie, mniej kaloryczne wydanie klasycznej pizzy z pewnością zostanie entuzjastycznie przyjęte przez wszystkich dbających o linię gości.
Dzień Pizzy w gastronomii - przegląd inspiracji - blog Bidfood Farutex

Pizza w innej formie

Dzień Pizzy możesz zaakcentować również bardzo subtelnie. Ta opcja sprawdzi się szczególnie, gdy nie prowadzisz typowej pizzerii, a Twój lokal nie specjalizuje się w kuchni włoskiej. Postaw wówczas na elegancko podaną, np. w formie czekadełka, pizzerkę. Możesz również wykorzystać bardziej wykwintne dodatki, np. trufle.

Dzień Pizzy w gastronomii - przegląd inspiracji - blog Bidfood Farutex

Dzień Pizzy? Zorganizuj konkurs!

Konkurs to sprawdzony sposób, by zainteresować konsumentów swoim lokalem, zwłaszcza, gdy nagroda jest godna uwagi. Daj możliwość zdobycia vouchera na pizzę lub walentynkową kolację, podczas której zaserwujesz zwycięzcom pizzę w kształcie serca.

Konkurs możesz przeprowadzić w mediach społecznościowych, zachęcając obserwujących do zaangażowania. Zadaj pytanie i poproś, by odpowiedzieli na nie w komentarzach, a najciekawsze wypowiedzi – nagradzaj. Dobrym pomysłem jest też zorganizowanie loterii wśród klientów, którzy w Dzień Pizzy zamówią w Twoim lokalu… pizzę.

Warto brać udział w ciekawych inicjatywach i promować swoją restaurację wśród gości, ale też zdobywać w ten sposób nowych klientów. Dzień Pizzy jest tylko jedną z wielu możliwości, dających przestrzeń do kreatywnych działań.

Jeszcze więcej niesamowitych inspiracji znajdziesz we wpisie: Włoska pizza inspiruje! 5 zaskakujących pomysłów ze świata.

Dzień Pizzy w gastronomii - przegląd inspiracji - blog Bidfood Farutex

Pamiętaj, że liczy się pomysł, ale najbardziej – jakość i smak. Dlatego sięgaj tylko po sprawdzone składniki. Najlepsze znajdziesz w naszym systemie e-bidfood.pl.

GastronomiaHorecaMenuRestauracja
Udostępnij

Marketing w gastronomii  / Trendy gastronomiczne

Może Cię też zainteresować

Ryby od rana do wieczora. Poznaj trendy i pomysły na ryby w menu
10-03-2023
Waste management, czyli 7 kroków do ograniczenia strat żywności
02-03-2023
Gotowe desery dla gastronomii. Jakie słodkości wybierają goście i jak łączyć desery z winem – poznaj nasze wskazówki
22-02-2023
  • Przejdź do systemu e-bidfood i poznaj ofertę produktów dla gastronomii - blog gastronomiczny Bidfood Farutex
  • Kategorie

    • Bez kategorii
    • Gastronomia na bieżąco
    • Karta win
    • Marketing w gastronomii
    • Produkty dla gastronomii
    • Profile kuchni
    • Techniki kulinarne
    • Trendy gastronomiczne
    • Wywiady, felietony
  • Śledź nas w social mediach

  • Bidfood Farutex

    Oferta Bidfood Farutex

    Bidfood Farutex jest ogólnopolskim dostawcą rozwiązań i produktów dla gastronomii. W swojej ofercie posiada 10 tys. produktów polskich i zagranicznych dostawców. Kliknij i sprawdź!



  • Wprowadź swój adres e-mail, aby otrzymywać nasz newsletter!


  • Najnowsze posty

    • Ryby od rana do wieczora. Poznaj trendy i pomysły na ryby w menu
      10-03-2023
    • Waste management, czyli 7 kroków do ograniczenia strat żywności
      02-03-2023
    • Gotowe desery dla gastronomii. Jakie słodkości wybierają goście i jak łączyć desery z winem – poznaj nasze wskazówki
      22-02-2023
    • Rodzaje pizzy – przewodnik po smakach Włoch
      09-02-2023
  • Przejdź do systemu e-bidfood i poznaj ofertę produktów dla gastronomii - blog gastronomiczny Bidfood Farutex

© Copyright Farutex Sp. z o.o.